Primer Taller, anàlisi del pati

(Article tret de https://ruscarch.wordpress.com/2016/06/10/primer-taller-analisi-del-pati/)

COL·LECTIU I OBJECTIU

TALLER D’ANÀLISI (18.05.2016)

El passat dimecres dia 18 de maig vam estar a l’institut, on vam presentar les línies generals del procés i vam desenvolupar el primer taller d’anàlisi.

La sessió semblava que prometia, moltes persones per participar, dibuixar i dir-hi la seva…

Còpia de IMG_8280.JPG

Comencem!

Nervioses i pendents de si cabríem a la petita biblioteca de l’institut, les membres de RUSC amb algun professorat esperàvem l’arribada dels estudiants (les grans protagonistes del pati!). La resposta va ser molt bona; una cinquantena d’estudiants de tots els cursos van fer acte de presència i van seguir el taller acompanyats de la docència i algun pare i mare.

En posem a treballar! D’allò general a allò particular. Conèixer bé quins són els objectius generals del procés, tant pedagògics com físics! I com no, un seguiment per setmanes del que serà el procés i el calendari que l’acompanya.

 

_02 OBJECTIU GENERALS             _03 OBJECTIUS TALLER

_04 METODOLOGIA            _05 ANÀLISI

La setmana anterior havíem elaborat unes enquestes pels estudiants que ja ens van donar una primera idea de vida al pati i preocupacions d’aquelles persones que la van respondre. Informació que havíem treballat i interpretat i que presentem també prèviament al taller.

 

_00 DEFINICIONS            _01 PREOCUPACIONS

Acompanyant aquesta prèvia al treball, per taules vam repartir senzills plànols A3 per a cada un dels alumnes, i colors i retoladors per al taller. Amb aquests cada persona, individualment, havia de dibuixar tres sectoritzacions del pati.

 

Còpia de IMG_8337

La gent està nerviosa, té ganes de dibuixar, dir-hi la seva… Pas a pas, van sorgint plànols molt interessants!

  • Primer, cal dividir el pati en les zones existents, acompanyant-les d’un títol a cadascuna.
  • Segon, marcar les zones (que poden o no coincidir amb les anteriors) que cada persona utilitza del pati, i també escriure-hi un petit títol.
  • Tercer, marcar com es viu la resta del pati, les coses que també hi passen.

 

Còpia de IMG_8325

Un cop pintat, escrit i ben guixat el plànol, per taules vam posar el resultat de les zones en comú, havent de treballar en grup per decidir uns zones conjuntes.

Finalment i com a cloenda, cada grup va exposar a la pissarra una de les zones que havia triat, que creia que faltava al pati o havia de millorar.

Un taller, intens. amb un resultat, gratificant. Molta informació que va sorgir del treball conjunt, i que ara toca interpretar per seguir avançant!

 

Seguim treballant…

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat